vrijdag 23 december 2011

Kerst 2011

Kerst 2011 staat voor de deur. Maar om nou te zeggen dat ik een echt kerstgevoel heb, nee. En inmiddels ben ik er ook achter hoe dat komt. Normaal is Kerst er de oorzaak van dat een hele week door elkaar wordt gegooid door twee extra vrije dagen. Dit jaar komen we er heel karig vanaf, slechts één extra vrije dag, waarbij je ook nog eens moet bedenken dat 2012 nog slechter begint, nieuwjaarsdag 2012 valt op een zondag.

Voor twee landen in de stille oceaan zal het einde van het jaar helemaal vreemd gaan verlopen. Deze landen hebben besloten aan de andere kant van de datumgrens te gaan zitten. Hoe men dit gedaan heeft is doordacht en amusant tegelijk, de 30e december 2011 wordt overgeslagen. De twee ministaatjes liggen vlakbij Australië, en liepen, qua datum, altijd één dag achter. En zo wordt dit probleem opgelost. Een ander land, Amerikaans Samoa, blijft wel aan de "juiste" kant van de datumgrens, en is daarmee de plek waar je de laatste zonsondergang van de dag kunt meemaken.

Een bewogen week.

Zo, dit was een bewogen week, waarin van alles en nogwat gebeurde. Even in het kort, de lancering van André Kuijpers, de bekendmaking van de dood van Rienk Kamer, het overlijden van Kim-young-il en de "Ajax-supporter" die de keeper van AZ wilde uitschakelen. Kim-young-il was er de oorzaak van dat een filmpje van een verzekeringsmaatschappij massaal werd bezocht.
En ook "de trap" zal ook lang doordreunen. Hoe is het mogelijk dat iemand met een stadionverbod wordt meegekomen door een andere "liefhebber"?
Voor mij gebeurde er ook wel een en ander, bijvoorbeeld het opstappen van een medewerker bij een van de verenigingen waar ik actief ben. Inmiddels is het gat opgevangen, maar het geeft weer een hoop werk.
Bij een andere vereniging is het omgekeerde aan de gang, ik moet daar oppassen dat er mensen worden vergeten om in te schrijven. Daar is het nu winterpauze, zodat ik daar een klein beetje kan freewheelen.
En dan natuurlijk het werk, waar we de laatste tijd weer allerlei leuke opdrachten afwerken, zoals het opknappen van een luidsprekerbox, en deze week zelfs een DCC-recorder passeerde. Tja, DCC, op zich een mooi systeem, ingehaald door de schijfjes. Deze laatsten worden op hun beurt meer en meer vervangen voor kaartjes.
Wat het verder zo vreemd maakt is het aankomende Kerstweekeinde. Ik krijg maar geen kerstgevoel, al is het maar dat het in een weekeinde valt, en je dus gewoon in je werkpatroon blijft. Vooral voor veel winkeliers, die op maandag toch al gesloten zijn, zal het een bijzondere ervaring zijn, Kerst zonder één extra vrije dag.

donderdag 15 december 2011

Code oranje.

Voor vrijdag is code oranje afgekondigd. Toen ik het bericht in eerste instantie hoorde, vlak na het sportnieuws, dacht ik aan een grapje van de nieuwslezer, en verwachtte een bericht over een of andere nationale ploeg. Tot mijn schrik verscheen de weerman in beeld, die een weerwaarschuwing afgaf. Donderdagavond en vrijdagochtend zullen delen van ons land te maken krijgen met extreem weer.
Nu hadden de Amerikaanse weerdiensten daar inderdaad al dinsdag een soortgelijke waarschuwing gegeven, terwijl de Nederlandse weerdiensten had wel over neerslag en een aantrekkende wind hadden, maar niet wat ook maar in de verste verte op een weerwaarschuwing lijkt.
In iedere geval, de waarschuwing is afgegeven. Doe voorzichtig, morgenavond zien we wie er gelijk heeft......

zondag 11 december 2011

Nieuwe bushalte, maar de bus is weg.

Bovenstaande foto heb ik voor de deur van mijn flat gemaakt, maar deze foto kun je bijna overal in Amstelveen maken, een opgeheven bushalte. Nu wordt er bij een wijziging wel vaker een buslijn opgeheven, maar dat een paar wijken vrijwel zonder openbaar vervoer komen te zitten is een ander verhaal.
Maar, zoals je aan de bovenstaande foto kunt zien, is deze halte nog niet zo lang geleden opgeknapt, en dat klopt. De laatste haltes zijn pas afgelopen zomer aangepast voor de lagevloerbussen.
Als we het dan toch over bezuinigen hebben.......

donderdag 8 december 2011

Ja hoor.

Terwijl het buiten regent en stormt zit ik dit stukje te tikken. Eigenlijk wel vreemd om de eerste herfststorm in december mee te maken. Maar, dit is beter dan de sneeuw die we de afgelopen twee jaar getrakteerd kregen. Herinner je nog 17 december 2010, dat er om 12 's middags besloten werd om het busverkeer in het grootste deel van het land stil te gaan leggen, hetgeen in het weekeinde daarna nog een paar keer gebeurde? Nee, geef dan maar liever deze storm.

Als je maar een ander de schuld kunt geven.

Tijdens het wachten op ons volgende ritje op het trammuseum, zat ik, met wat collega's naar buiten te kijken. Tijdens de eerste rit hadden we echte najaarsomstandigheden, donkere wolken, regen en een flinke wind. Na de middag begon het lekker op de klaren, kwam de zon tevoorschijn en begon de boel op te drogen.
Terwijl we aan het babbelen zijn, kwam er een snorfiets aanscheuren, om vervolgens vol in de remmen te gaan vanwege een bus die op de voorrangsweg reed, waarbij de snorfiets onderuit ging, immers, de weg was nog nat. Gelukkig voor de snorfietser, had hij geen andere weggebruikers geraakt. De snorfietser stond op, en leek weg te gaan. De bus, die met het voorval niets te maken had, reed het busstation op naar de halte.

Toen de bus stilstond, was die snorfietser ook bij die bus. Samen met een "collega" versperde hij de weg. Mijn collega's en ik keken elkaar aan, en besloten maar eens bij die bus te gaan kijken.

Daar aangekomen was de snorfietser, samen met een "collega", aan het proberen een schuldgevoel aan te praten. Tja, dan ben je heel goed bezig. En wat het ergste is, er was geen passagier die een vinger uitstak. De snorfietser eiste dat de chauffeur zijn naam aan hem gaf, wat hij uiteraard weigerde. Een behoorlijke discussie volgde, waarbij ik moet erkennen dat de chauffeur de enige was die kalm bleef, en stonden mijn collega's en ik ons drukker te maken over de situatie dan hij. De snorfietser begon te merken dat hij de situatie niet meer onder controle had, en droop af met het verhaal dat hij naar een wedstrijd van Ajax onderweg was.

Ach ja, het was leuk geprobeerd.