zaterdag 13 juli 2019

Alarmcentrale.

De vakantietijd is aangebroken. De mensen zwermen in alle richtingen uit met de hoop dat er aan het thuisfront niets ernstigs gebeurt. Gelukkig hebben we tegenwoordig de mobiele telefoon die overal meegaat. Op een enkele uitzondering na, ben je overal bereikbaar.
Zo'n jaar of 20 terug was het mobieltje nog niet zo ingeburgerd en waren er andere manieren van communicatie, zoals de telefooncel. Maar ook toen had je mensen die, zonder een spoor schter te laten, op vakantie gingen. Daarom was er iedere zomer een spotje van postbus 51, ook iets uit het verleden, met de titel "Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers" om mensen aan te moedigen om regelmatig een berichtje naar het thuisfront te sturen.
Voor de mensen die dat niet deden, was er de alarmcentrale. Via de kortegolf, vraag maar aan jouw ouders, werden tweemaal per dag de oproepen uitgezonden. De oproepen waren meestal in de vorm "de familie ........ reizende met een ....... naar ....... " In al die jaren is het mij twee keer gebeurd dat ik iemand vond die opgeroepen werd door gewoon even op de camping rond te kijken.

Geen opmerkingen: