zondag 14 augustus 2011

Zomer?

Renato van de Facebook-praatgroep "Praat met ons" vroeg naar de zomerervaringen van de diverse leden. Rijst de eerste vraag, hebben we wel een zomer gehad. De maand Juli, zomermaand bij uitstek, heeft geen enkele dag gekend waarbij het meetstation De Bilt vijfentwintig graden of meer mat, waardoor deze maand sinds lange tijd geen enkele zomerse dag heeft gekend. Voor de geïnteresseerden, voor een tropische dag moet de temperatuur boven de dertig graden komen.

Natuurlijk, het voorjaar begon wel warm, waardoor we meteen allerlei doemdenkers hoorden praten over de klimaatveranderingen. Om met dit laatste te beginnen, als er iets niet stabiel is, is dit de natuur, terwijl de mens graag alles stabiel wil houden.

Mijn zomer is lekker geweest. Doordat het niet zo warm was, kom ik lekker doorwerken, en heb ik zelfs niet eens de behoefte aan een vakantie. Ik vind het wel jammer voor de toeristen, die de bezoeken aan de steden soms in de stromende regen moesten doen, wat dat deed het, regenen. Over het neerslagtekort, waar in Mei nog sprake van was, horen we zelfs niets meer. Wel van ondergelopen panden, zoals zelfs het Watermuseum in Arnhem.

Gelukkig kunnen wij het weer niet beïnvloeden, hoewel kwade tongen beweren dat wij dit allang doen.

Geen opmerkingen: