maandag 2 januari 2012

Nieuwjaar

We hebben het jaar 2011 achter gelaten, en zijn zo het jaar 2012 ingerold. Komt bij mij de vraag, was het nu weer nodig om hulpverleners lastig te vallen? Diverse hulpverleners zijn bekogeld met vuurwerk en andere projectielen, waarbij er diverse hulpverleners gewond zijn geraakt. In de meeste gevallen was het excuus dat de dader dronken was. Wat nou excuus? Als je gaat drinken, en zodanig dat je dronken dreigt te worden, ben je toch een halve zool dat je nog door gaat drinken? Zeker als je je daarna nog tussen ander volk gaat mengen. Ik heb geen medelijden met dit soort figuren, ze moeten gewoon zwaar gestraft worden, en niet gaan zeuren over ontoerekeningsvatbaar zijn, immers, toen het eerste drankje naar binnen ging, was het figuur nog volledig toerekeningsvatbaar, hoewel we over de intelligentie kunnen twijfelen, maar dat is een andere zaak. Eigenlijk zou het een goede straf zijn als deze gasten, na hun straf, vijf jaar lang vanaf 24 december tot 2 januari een "vakantie achter de tralies" doorbrengen.
Dan zijn er een aantal vuurwerkgewonden gevallen, kortom een kostenpost voor de samenleving. Wordt het niet eens tijd om ook dit soort kosten op de daders te gaan verhalen? Beter gezegd, een aantal slachtoffers raakt arbeidsongeschikt, en mag gaan leven van een uitkering. Het zou niet meer dan redelijk zijn als de dader de inkomsten van het slachtoffer gaat aanvullen tot het normale loon.
Zelf was ik tijdens het afsteken van het vuurwerk niet op straat te vinden, ik zat, net zoals vorig jaar, bij een hond die het maar een angstige bedoening vindt. Gelukkig werd ook dit dier na een tijdje rustig. Ik blijf het zielig vinden dat honden niet doorhebben dat ze in huis veilig zijn.

Geen opmerkingen: