zondag 12 juni 2011

Als je op andermans zak teert......

Afgelopen week was IJsland weer eens in het nieuws. Nederland wil binnenkort, volgens afspraak, wat centen van die mensen terug hebben. Gelijk staan die gasten daar op de achterste benen. Waar wij het vandaan halen om hen aan een afspraak te herinneren, met tevens het bericht dat de betaling waarschijnlijk niet gaat gebeuren. Dan was die herinnering toch terecht.
Ook Zuid-Europa rommelt, en dan met name Griekenland. De reactie van de bevolking is in de trend van dat de West-Euopeanen toch rijk zijn, en die paar miljard niet gaan missen. Men wil daar gewoon met 62 met pensioen, terwijl wij hier al praten over 67 of misschien later met pensioen te gaan. Men zal ook daar moeten leren dat je niet meer kunt uitgeven dan dat je ontvangt. En wat betreft dat ontvangen, zou het misschien iets zijn om belastinginspecteurs van hier in dienst te gaan nemen. In heel Zuid-Europa is een gigantisch zwart circuit. Probeer maar eens een factuur bij een aannemer uit dat gebied te krijgen.
Wat dat betreft was de actie van de PVV niet eens zo gek, om Griekenland te vragen de drachme weer in te voeren. Misschien kan die partij ook eenzelfde verzoek aan de andere landen van die regio doen.....

Geen opmerkingen: