dinsdag 12 juli 2011

Beste mensen van Ziggo.

Heb je de reclame van Ziggo al gezien? Daarin beweren ze dat digitaal de nieuwe standaard gaat worden. "Hiephoi", dacht ik," kunnen de klanten eindelijk onbeperkt digitale televisie gaan kijken." Niets blijkt minder waar, per aansluiting mogen er niet meer dan drie digitale toestellen aangesloten worden, wat men in bedwang houdt door het "gratis" signaal te coderen, waardoor je minimaal een smartcard moet aanschaffen. Waarschijnlijk zal op termijn die smartcard voor het basispakket met stille trom vertrekken, waarbij men hoopt dat de mensen met smartcard, die dus 30 euro voor die kaart hebben betaald, zich koest gaan houden.
Wat dat betreft heeft concurrent Caiway het wel begrepen door het signaal direct ongecodeerd op de kabel te zetten. Anderzijds heeft deze provider in een korte tijd het analoge signaal de nek omgedraaid, waardoor je wel digitaal moest, en dat op een netwerk dat waarschijnlijk nog uit het stenen tijdperk stamt.
Voor de internetproviders, canal digitaal en digitenne is dit goed nieuws. Ook voor hun netwerken heb je insteekkaarten of kastjes nodig, kortom het voordeel van de kabeltelevisie verdwijnt.

Geen opmerkingen: