zaterdag 23 juli 2011

De week bekeken.

Als we iets over afgelopen week kunnen vertellen, zal dat waarschijnlijk vooral over het weer gaan. Klaagden de boeren een paar weken geleden nog over het neerslagtekort, nu glimlachen de boeren weer. Wat anders is het voor de toeristenindustrie, zoals de uitbaters van terrasjes. Je kunt natuurlijk de die-hard gaan uithangen, en glashard een bord soep bestellen terwijl het regent, maar als je langer dan twee uur bezig bent om je bord leeg te krijgen...
En dan zit je uiteindelijk ergens in het bos, en heb je je geïnstalleerd, zet je de radio aan, hoor je bijna niets. Door de uitval van twee zendmasten, kom je er ineens achter dat jij in dat deel van het land zit wat tot de tachtig procent hoort dat zonder signaal zit. Dat het in de lucht zetten van noodzenders ook met de nodige problemen gepaard gaan, zul je gemerkt hebben als je met de auto onderweg bent geweest. Een zender in de lucht zetten is een, maar een tweede, en niet minder belangrijk, is het synchroon laten lopen van die zenders. Het zal je vast opgevallen zijn dat het soms net leek of de nieuwslezer stotterde of woorden inslikte.
En dan het nieuws dat vandaag kwam, het overlijden van Amy Winehouse. Ook hier gaat het over een ongelukkige dame, die beroemd werd, maar het geluk waarschijnlijk niet vond.
En zo is er weer een week voorbij.

Geen opmerkingen: