zondag 7 september 2014

Alweer 'n week voorbij.

Naast de oorlogstaal uit Rusland en het Midden-Oosten, was het een betrekkelijk rustige week, althans in het nieuws. En zo konden we lezen dat de Belgen aan de vooravond staan van een energiecrisis. Huh? Vlak over de grens, in Nederland, staan twee centrales werkloos. Goed, deze zijn niet rechtstreeks op het Belgische net aangesloten, maar zij kunnen al via het Nederlandse net aan Belgiƫ leveren. Ik snap niet wat hier zo moeilijk aan is. Het zal een stuk bureaucratie zijn.
Over dat laatste gesproken. De eerste Fyra is terug naar Italiƫ. Dat deze zending nog een dag extra vertraagd was kwam omdat de machinist op de heenreis zo lang onderweg is geweest, dat hij eerst een tukkie moest doen. We mogen blij zijn dat die regels bestaan, maar soms geven ze aanleiding tot komische situaties.
Zal ik het nog over het weer gaan hebben? Ach, na een natte zomer zijn we september zonnig begonnen. En dan te bedenken dat de herfst met rasse schreden nadert. Ach, laten we daar nog maar even niet aan denken.

Geen opmerkingen: