donderdag 1 maart 2012

Gesloten, wegens beëindiging

Al jaren hebben mijn vriendin en ik de vaste gewoonte om op dinsdagochtend te gaan "brunchen". Dit komt door een gewoonte die Amsterdammers hebben, zij denken dat je maandag gesloten bent.
Het brunchen doen we altijd bij hetzelfde tentjes. De oorzaken dat we "overstappen" is meestal te wijten aan het beëindigen van het bedrijf, of door een nieuwe eigenaar die, zo nodig, een nieuwe kaart moet introduceren, waar onze broodjes nou net niet opstaan.
Een ander geval was bij een tent die nog wel bestaat. Daar kochten we altijd een broodje ham met mosterd-honing-dressing, waarbij de ene week de honing en de andere week de mosterd ontbrak. Mijn vriendin heeft daar een keer op het punt gestaan om de spullen zelf mee te nemen.
En het afgelopen tentje kondigde vorig jaar al aan te gaan sluiten, alleen hield men geheim wanneer het zou gebeuren. Tot een paar weken geleden waren wij dan ook trouwe bezoekers, tot de dag dat de bediening zo ondermaats was, dat we ons zaten te ergeren. Het duurde al een tijdje voordat onze, vaste, bestelling werd opgenomen, om het vervolgens al een tijdje klaar te zien staan om aan ons geserveerd te gaan worden.
Dit deed ons direct besluiten om naar een ander tentje over te stappen.
Afgelopen week kwam de aap uit de mouw. We wisten dat het, door de invoering van betaald parkeren, rustiger was geworden op het winkelcentrum, en dat er winkeliers zijn die het hoofd niet boven water kunnen houden. De tekst "faillissementsverkoop", die nu op de ramen prijkt, zegt mij genoeg.

Geen opmerkingen: