zondag 11 augustus 2013

Wie is de agressor?

Obama wil niet naar Poetin, omdat Rusland aan meneer Snowden asiel heeft verleend, en weigert om deze heer uit te leveren. Zou het nu een echte misdadiger zijn, dan zou ik het direct met Obama eens zijn, maar hier gaat het om iemand die de wantoestanden van de Amerikaanse inlichtingendienst bloot heeft gelegd, door hem weet ik dat de CIA ook dit bericht zal lezen en er op dit moment waarschijnlijk iemand mijn tekst aan het vertalen is.
Zo werd ons tijdens de koude oorlog ook voorgehouden dat de Amerikanen onze grootste vrienden waren. En ook dit blijkt gewoon eigenbelang te zijn geweest, Europa was een prachtige buffer tussen de VS en Rusland, terwijl de twee landen aan de andere kant van de aardbol zowat aan elkaar grenzen.
En zo is de houding van Rusland ten aanzien van Snowden te begrijpen, de man legt het gespioneer van de Amerikanen aan de dag, en loopt in de VS het gevaar achter slot en grendel te verdwijnen, de man staat in feite aan de zijde van de Russen, die al jaren proberen ditzelfde netwerk bloot te leggen. Zeg nu zelf, wat is er mooier dan iemand die dit vuile klusje voor jou opknapt. En ach, dat Obama dan een keertje niet op de thee komt.....

Geen opmerkingen: