zondag 13 mei 2012

En ineens zijn de Nederlanders terug. Wietpas.

Ooit werd de Europese Gemeenschap opgericht, met als doel alle Europeanen dezelfde rechten en plichten te geven. Zo ben ik, als Nederlander, bijvoorbeeld vrij om te gaan wonen en werken in België, evenals een Belg dat in Nederland kan. En overal in Europa wordt ik behandeld alsof ik in het desbetreffende land woon, en zo zou het omgekeerd ook moeten zijn.
De wietpas, een pas die nodig is om een "coffeeshop" te bezoeken, is sinds kort verplicht in het zuidelijke deel van Nederland, en wordt alleen verstrekt aan mensen met een Nederlandse identiteitskaart. Dit is geheel tegen de Europese regels, die vrijheid van personen voorstaat. Nu is het een misverstand dat verdovende middelen legaal zijn, ze worden slechts gedoogd. Maar om een scheiding te gaan maken op basis van nationaliteit is een foute zaak Om een heel krom voorbeeld te nemen, kan een Belg, woonachtig in Maastricht, niet meer aan spullen komen, terwijl een Nederlander uit Leuven dit wel kan. Krom natuurlijk, zo komt de illegale straathandel weer op gang, wat inmiddels al gebeurd is.
Feit is wel dat deze regeling nu bij de rechtbank ligt ter beoordeling. De klacht is discriminatie, welke best nog eens toegewezen kan worden.
Wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen: