vrijdag 5 april 2013

Flitsend


Op de N69 bij Waalre zijn een paar nieuwe flitspalen geplaatst. Hoewel, deze palen flitsen niet. En dit is meteen de reden dat er lichtelijk paniek is uitgebroken in Brabant. Omdat de paal niet flitst, hadden velen niet door dat de paal in werking was, en reden op die plek meerdere keren te hard langs deze paal. Hierdoor zijn er automobilisten die een pak snelheidsbekeuringen op de mat heeft gekregen, waarbij sommigen voor duizenden euro's beboet zijn.
Nu is er een onderzoek aangekondigd, waarbij ik mij afvraag waarom dit nodig is. Je weet dat, als je vaak te hard rijdt, je ooit flink aan de beurt zal zijn. En dat is nu in Waalre gebeurd.
Maar, leg mij toch eens uit, wat is nu de kick om te hard te rijden? Nederland is zo klein dat er nauwelijks een tijdsvoordeel uit valt te halen, je praat letterlijk in termen van minuten, je zit gestrest achter het stuur, het kost je extra brandstof en je wordt door anderen als asociaal aangemerkt, kortom welk voordeel heb je? Oke, je hebt nog mensen die het stoer vinden om op verjaardagen op te scheppen over het aantal snelheidsbekeuringen. Ach, was dat vroeger ook niet met drankrijders?

Geen opmerkingen: