zondag 23 augustus 2009

Buren in je voortuin.

Zoiets kun je alleen in Amsterdam verzinnen. Bij mijn vriendin hebben gisterenavond een paar buren van verderop in haar straat de voortuin, die bij het portiek hoort, ingenomen. Nog niet zo erg als een paar jaar geleden, toen had men een hele tent in de tuin gezet, maar het begin is er weer. Het is natuurlijk terreinvredebreuk, waarvoor je de hele handel kunt laten verwijderen, maar of dat de sfeer nog verder bevorderd. Goed, we hebben in het in Amstelveen ook meegemaakt dat een groep studenten ineens in een zwembad van wildvreemde waren gedoken.
Nu moet je weten dat deze mensen flink roken en drinken, hetgeen stank en herrie betekent. Het ergste is dat men het zelf niet door heeft hoe storend hun gedrag is, en, als je ze er op aanspreekt, je nog verwensingen naar je hoofd kunt krijgen.
Nu moet je weten dat er voor een paar duizend euro, speciaal voor deze mensen, twee terrassen zijn aangelegd. Deze zijn tot gisteren ook flink door hen gebruikt. Waarom die voortuin toch zo een aantrekkingskracht op deze meute heeft, begrijp ik ook niet. Wat ik overigens helemaal niet begrijp, ik zie deze mensen alleen maar bij elkaar zitten. Bij deze mensen vraag je je af wat hun levensvreugde is. Drinken, roken en herrie maken? Get a life!

Geen opmerkingen: