zondag 5 december 2010

Eventjes op adem komen.

De dooi zet even lekker door. Sneeuw is natuurlijk een mooi gezicht, maar blijft verraderlijk, zoals een bestuurster in een 4x4 met winterbanden merkte, toen zij met haar auto het water in verdween.
Gisteren werd ik ook getrakteerd op een schitterende sneeuwbui. Voordeel is wel dat je ramen niet zo snel smerig worden van het strooizout, nadeel is dat er mensen zijn die niet meer durven te rijden. Sowieso moet je op een snelweg nooit op je remmen vertrouwen, sterker nog, eigenlijk moet je eens goed gaan nadenken als je daar de remmen gebruikt. Natuurlijk is het leuk om keihard op een bocht af te komen, en vol in de remmen te gaan, om daarmee je medeweggebruikers de stuipen op het lijf te jagen.
Desondanks heb ik gisteren slechts tien minuten langer over het stuk Oss naar Uithoorn gedaan, mede dankzij mijn navigator die mij feilloos langs de files heeft geleid.
Belangrijke dingen met gladheid zijn, hou afstand, pas je snelheid aan en kijk vooral vooruit. Vaak kun je meerdere honderden meters vooruit kijken en kan een manoeuvre daar binnen een paar seconden leiden tot een reactie van jouw voorganger. Probeer daarom ook te zorgen dat je een uitweg hebt.

Geen opmerkingen: