zondag 8 maart 2009

Oosterse markt

Zoals wel vaker, zijn we vandaag naar de oosterse markt gegaan. Ten eerste om onze chocoladevoorraad aan te vullen, ten tweede om inkopen te doen en tenslotte om lekker hot chicken te eten. Bij het betreden van de markt lopen we langs onze vaste eetstek. Toen wij er binnenliepen merkten we dat er andere mensen in de zaak stonden. "Verdakke, daar gaat onze hot chicken", was het eerste wat door mij flitste. Bij mijn vriendin was de teleurstelling van het gezicht te lezen. We moesten op zoek naar wat anders.
Een beetje teleurgesteld gingen we naar Chinatown. Daar aangekomen gingen we bij de restaurantjes kijken voor wat anders lekkers. In Chinatown gingen we naar de oriëntaalse supermarkt. Zoals je op de foto kunt zien, koop je niet zomaar een zakje mie. Op de foto staat slechts één rack. Er tegenover staat ook nog een stellage met kant en klaar "mietjes".
Na er wat inkopen te hebben gedaan, gaan we richting chocola. Op weg daarheen, lopen we langs een stroopwafelkraam. Tot onze stomme verbazing staat daar één van de mensen van ons favoriete, en opgedoekte, eettentje te helpen. We doen ons beklag over de opheffing. "Loop maar even mee ", zei de man. En daar stond één van zijn broers ons al op te wachten. De locatie is een stuk beter dan de oude. Bij een beetje wind kon het gebeuren dat de servetten een eigen leven gingen leiden, en er soms wel eens vandoor gingen.
We waren natuurlijk nog onderweg naar de chocoladekraam en zijn daar eerst heen gegaan. Wat smaakte de hot chicken toch lekker.
Groetjes,
Robert.

Geen opmerkingen: