zaterdag 8 februari 2014

Wat een week.

Een minister, die beweert dat de Amerikanen ons aan het afluisteren waren, terwijl het zijn eigen inlichtingendienst bleek te zijn. Dit is een doomscenario waar je niet aan wilt denken, maar waar minister Plasterk aankomende dinsdag tekst en uitleg mag gaan geven in de tweede kamer, wat zoiets betekent dat hij woensdag wel eens minister af kan zijn.
Zo moest, halsoverkop wethouder Wiebes uit Amsterdam vertrekken om in Den Haag staatsecretaris van financiƫn te worden, nadat zijn voorganger Weekers over de Belastingdienst was gestruikeld.
Ook Amsterdam was in het nieuws. Eerst vanwege onterecht uitbetaalde toeslagen, waar men nog steeds bezig is deze terug te vorderen, later vanwege onterecht verstrekte stadspassen. Nu was dit laatste veroorzaakt door een extern bedrijf, die ook voor de kosten, een slordige 100.000 euro, mag opdraaien.
En zo was er weer wat te doen in Den Haag, niet in de laatste plaats over de Olympische Spelen in Sotsy waar onze premier aan de Russische president de waarheid heeft verteld over hoe wij Nederlanders denken over het homobeleid in Rusland. Voor de camera heeft Poetin gereageerd door te zeggen dat hij weet dat Nederland zich altijd druk maakt om mensenrechten. Een goede verstaander heeft allang begrepen dat de Russen niet op bemoeienissen van de Nederlanders zitten te wachten. En ach, wat kan zo'n klein landje uitrichten tegen deze grote reus?
Over die Olympische spelen gesproken, de Russen hebben voor hun eigen landgenoten de uitzending van de opening gecensureerd. Zoals je op de voorpagina van de diverse krant kon lezen, ging het mis bij de vijfde ring. In plaats van deze liveuitzending zond de Russische staatsomroep beelden uit van de repetitie. Ach.....

Geen opmerkingen: