donderdag 5 augustus 2010

En je dacht Nederland en Belgie over te nemen?

Bij de FIFA zijn een stel gekken die denken dat in de Benelux zomaar belasting ontdoken kan worden, omdat zij dat willen. Deze truc is de heren inderdaad in Zuid-Afrika gelukt, waarmee de FIFA "legaal" anderhalf miljard euro belastinggeld niet heeft betaald, geld dat men in dat land keihard kan gebruiken.
Voor het WK in België en Nederland wil men nog verder gaan. Er zullen aparte FIFA-wegen moeten worden aangelegd, en reclame voor anderen dan sponsoren wordt verboden in de nabijheid van de stadions. Grappen, zoals de Bavariameisjes, kun je bij ons natuurlijk in een grotere mate verwachten. Praktisch zijn er andere problemen, zoals de Heineken Music Hall die direct naast het stadion in Amsterdam staat. En wat te denken van het bierland bij uitstek, België?
En wat betreft die wegen. Waar wil je die aanleggen. Je hebt het wel over de dichtst bevolkte gebieden in Europa! Verder hebben we in de Lage Landen jaren last gehad van buitenlandse inmenging, en zullen dit niet meer tolereren. Onze( toekomstige) regering regeert dit land, en niet de FIFA. En wat betreft het geld, mag de FIFA zelfs geld gaan bijdragen. Bijna alle voetbalclubs in Europa zitten zwaar in de rode cijfers, en hebben dringend geld nodig. Hoewel voetbal vlkssport nummer een is, kun je niet verwachten dat de overheid nog meer geld in het voetbal gaat steken, terwijl de FIFA met de subsidies ervandoor gaat.
Dit keer zit Zuid-Afrika met de brokken, maar kan dit land nog rekenen op financiele steun uit het buitenland. Dit laatste zal niet voor onze landen gelden, wij zullen achterblijven met een totaal ontregeld land, en met een financieel debacle. Laten wij ons maar houden bij een paar leuke wielerwedstrijden, waar de hele bevolking van mag genieten.

Geen opmerkingen: