donderdag 19 februari 2009

De groeten.

Het zouden zo de woorden van de achtereenvolgende wethouders van verkeer in Amsterdam kunnen zijn. Wat wil je als je de noord-zuid lijn onder je hoede hebt? Ex- wethouder Herrema heeft de euvele moed gehad om eens alles op de rijtje te zetten, en kwam tot de conclusie dat de stad door het project een financiële molensteen om de hals heeft hangen. Hij kwam, zag en rende gillend weg. Leuk, en misschien politiek correct, maar het helpt de stad Amsterdam geen stap verder, en blijft met een gat zitten, zowel financieel als in de infrastructuur. Beter is de constatering dat de stad deze financiële last bijna niet kan dragen. Is de vereniging De Bovengrondse jaren geleden niet om deze voorspelling voor de rechter geweest? Ik heb zelf in die club gezeten, en kom af en toe nog wel eens strijdmakkers uit die tijd tegen, en heb met vaak met verbazing naar de uitspraken van de toenmalige politici geluisterd. Toen werd al gezegd dat die politici tijdens de aanleg toch niet meer in het college zouden zitten, en daarmee hun opvolgers met een enorm probleem gingen opzadelen.
Toen ik donderdagmorgen het persbericht en de berichten in de kranten las dacht ik alleen maar aan de schade die al is aangericht, of zijn de verzakkingen alweer vergeten? Het blijft vooral erg dat er van tevoren al door een gerenommeerd heibedrijf was gewaarschuwd voor de slappe bodem van Amsterdam, en dat de directeur van dat bedrijf hartelijk is uitgelachen door de directie van het projectbureau. Destijds had ik al medelijden met die gasten die de man aan het uitlachen waren. Het kinkt wrang, maar wie het laatst lacht.... al is het een heel zuur lachje.
Ach, over een paar jaar zijn er in de stations filialen van Tun-Fun geopend, en zullen ze er schouderophalend langs lopen. "Weet je nog dat men een metro dwars door de stad wilde aanleggen? Gelukkig is ons dat bespaard gebleven."

Geen opmerkingen: