dinsdag 26 januari 2010

Weertje

Hoe kom jij dit keer door de kou? Hoewel hier de thermometer "slechts" vijf graden vorst aangeeft, is het in de regio Hoorn bijna min vijftien. Kortom, het is weer winter in Nederland. Het was op straat ook te merken, diverse auto's kregen starthulp en sommige mensen stonden aan hun bevroren deuren te trekken om ze open te krijgen, hoewel ik ook een dame problemen zag hebben om de deur weer dicht te krijgen.
Ik had een ander probleempje, hoewel dit in Amsterdam geen probleem is. Als je een paar keer uit een warme auto zo de kou in loopt, kun je er op wachten, de koude pies. Amsterdam heeft gelukkig nog steeds op diverse plekken een "krul" staan, een openbaar urinoir midden op straat, zodat, bij hoge nood, de redding vaak nabij is.
Op het trammuseum zouden we vanavond lekker gaan sleutelen. Omdat de wind ging liggen, leek het redelijk te kunnen. In de remise viel de temperatuur toch tegen, het gebouw is namelijk niet verwarmd. Omdat er ook twee nieuwe medewerkers waren gekomen, gingen we lekker gezellig in de kantine zitten, en hebben ons, al opwarmend, in een heerlijke discussie gestort.
Ach, het weer, is dat ooit goed?

Geen opmerkingen: