donderdag 19 november 2009

Dag Seat.

Volgende maand moet onze Seat naar de jaarlijkse autokeuring, de APK. Om verrassingen op het laatste moment te voorkomen, laten we die keuringen altijd wat eerder plaatsvinden. Wettelijk mag dit tot twee maanden van tevoren plaatsvinden. De Seat tuft alweer bijna 12 jaar haar rondjes, en is daarmee de wagen die het het langst uitgehouden heeft.
Vanmiddag kwam een heel naar telefoontje. De balken aan de achterzijde van de wagen zijn aangetast door roest, en zou een enorme opknapbeurt moeten ondergaan om weer in orde te komen. Zoals ik op deze blog al had geschreven, was ik al aan het winkelen geslagen, en ik had al een wagentje op het oog. Vandaag werd het dus tijd om eens te informeren wanneer die wagen geleverd kan worden." Over 14 tot 16 weken", zei de verkoper heel vriendelijk. Ai, dat betekent dat we 10 weken moeten zien te overbruggen, dus moet er een alternatief komen.
Waarschijnlijk zal dit een tweede-hands gaan worden. Zeker met het huidige kabinetsbeleid is het niet handig om een nieuwe wagen aan te schaffen.

Geen opmerkingen: