zondag 10 augustus 2008

De barbecue.....

Een stukje herhaling van een oud berichtje van mij, maar het blijft leuk. Tijdens het bereiden van de maaltijd is de keuken meestal het domein van moeders, uitzonderingen daar gelaten. Echter als de eerste zonnestralen daar zijn, komt hij weer tevoorschijn, de barbecue. Vaders, die zich nooit met het eten bemoeit, ontpopt zich tot een topkok, althans dat vindt hij zelf. Indien aanwezig, wordt met zoonlief de barbecue ontstoken, en het liefst zo gevaarlijk mogelijk, waarbij gebruik van spiritus niet wordt geschuwd. Terwijl de vlammen nog uit de kolen slaan, gaat het eerste vlees er al op, we hebben de tijd, als het maar snel gaat. Terwijl moeders haar maaltijden met zorg bereid, en het grootste commentaar krijgt als er een aardappel een zwart puntje heeft, zitten we met z'n allen het vlees op te eten dat door vaders is bereid en de zwarte stukken er zonder morren uitsnijden, immers het gaat om de gezelligheid. Ja, leuk hoor, het vlees halfgaar of half verbrand te zitten verorberen. Een andere vraag, waar heeft het vlees gelegen voordat het op de grill kwam te liggen? Meestal ligt het dan al een tijdje buiten, terwijl men zeer goed weet dat, juist bij warm weer, alles koel moet worden opgeslagen. Wil je tips over gezond barbecueën, ga dan eens naar de site www.gezondheid.be. De site is in het Vlaams, waarbij je moet weten dat een frigo een koelkast is en een microgolfoven een magnetron. Doe rustig aan en eet smakelijk!

Geen opmerkingen: