vrijdag 12 september 2008

Ook in Brussel/ Vijzelgracht vervolg nummer zoveel.

Ben ik aan het berichten over de problemen op de Vijzelgracht, blijkt vanmorgen iets dergelijks gebeurd te zijn in Laken, de woonplaats van de Koninklijke familie. Tijdens de renovatie van het station Stuyvenbergh kwam een deel van het plafond van de tunnelbuis omlaag. Bovengronds zakte de stoep met bijna een halve meter in, en staan twee van de vier huizen op instorten. De bewoners mochten via het raam naar buiten, en niet omdat het weekeinde voor de deur stond, maar omdat het afstapje voor de voordeur nogal hoog was geworden. In ieder geval hoeft de dienst herhuisvesting, in België valt dit onder het OCMW, niet bang te zijn zonder werk te zitten.
In Amsterdam wordt overigens gesproken over het opkopen van de beschadigde panden aan de Vijzelgracht. Gisteren werd er nogal verontwaardigd gereageerd op de reactie van de gemeente over het betalen van de schade aan de panden. De gemeente, in vorm van het schadebureau, vroeg hardop af of alle schade wel vergoed moest worden. Zelf hoop ik dat de panden behouden kunnen worden, ze zijn zo karakteristiek voor de Weteringbuurt.
Voor de hobbyisten. De tramlijnen 16,24 en 25 rijden nu via de enkelsporige Utrechtsestraat. Omdat er in de RAI nog een beurs is wordt lijn 4 versterkt.

Geen opmerkingen: