donderdag 1 oktober 2009

En toch is de klant koning.

De oproep om de tegoeden van de bankrekeningen van DSB af te halen, heeft behoorlijk wat paniek opgeleverd bij DSB zelf. Volgens Robin Linschoten( waar kennen we die van?) was er wat maar geldverkeer, maar niet verontrustend. Logisch, de site, waar de klanten kunnen overboeken, schijnt al de hele dag plat te liggen. Volgens Klaas Wilting( ook al zo'n bekende), werd de site vanaf twaalf IP-adressen aangevallen.
DSB heeft natuurlijk deze problemen over zich afgeroepen. Door contracten aan te bieden, die nooit overgesloten kunnen worden vanwege een niet dekkend onderpand( bron: Kassa,Opgelicht en Radar), zijn de klanten verplicht om bij DSB te blijven. Vooral de variabele rente heeft veel gezinnen tot de rand van de afgrond gedreven.
En toch is het niet verstandig om op dit moment de bank te doen ploffen. Als je het op dit moment zou doen, zijn de mensen met een overwaardehypotheek het haasje. Een curator zal het geleende tot de laatste cent gaan terugvorderen, terwijl DSB wordt doorgelicht door de AFM. Hierdoor zou het kunnen dat DSB diverse klanten schadeloos moet stellen. Verder is het zo dat, wanneer de bank het zou begeven, onze staatsschuld verder oploopt, door de garantieregeling.
Nee, laat DSB nog maar even doormodderen. Laat het wel een les zijn. Als je iets wilt hebben, zorg dat je geld hebt. Heb je het niet, maar kun je het uitstellen, doe dat dan. En probeer zuinig te leven, zodat je wat kunt sparen, waarbij ik het niet heb over somber leven. Je ziet maar aan de huidige crisis, dat het best handig is om een financieel vetrandje te hebben.

Geen opmerkingen: