maandag 19 oktober 2009

DSB failliet.

DSB is vandaag failliet verklaard. De diverse reddingsplannen hebben de bank niet kunnen redden.De oproep aan de spaarders om een deel van het spaargeld om te zetten in aandelen kreeg geen gehoor. Naar nu blijkt, heeft Scheringa zelf zijn privétegoeden voor een groot deel bij de bank weggehaald ter waarde van een slordige zeven ton. Hij moet dus niet gaan zeuren dat de bank is omgevallen omdat de spaarders hun geld hebben weggehaald, hij blijkt zelf geen haar beter. Later heeft hij het bedrag terug gestort.
Het bankroet van DSB is grote slag voor de werkgelegenheid in West-Friesland, het gebied in Noord-Holland ten noorden van Alkmaar. De banen liggen daar niet voor het oprapen, de reden dat DSB zich destijds daar vestigde. Een deel van het personeel zal tijdelijk in dienst komen van de curator om de bank te ontmantelen. Leuk hoor, datgene ontmantelen wat je hebt helpen opbouwen.
In ieder geval heeft Lakeman zijn zin en zal de champagne kunnen opentrekken. Heel veel gezinnen komen nu in de geldproblemen en 2000 mensen zitten zonder werk. Daarnaast zal er ook een ware slachting plaats gaan vinden bij de lokale middenstand. Meneer Lakeman wordt hartelijk bedankt. Uiteindelijk is hij degene geweest die de hetze heeft ontketend.
Ik wens iedereen die erbij betrokken is veel sterkte.

Geen opmerkingen: