maandag 12 oktober 2009

K2J1

Met 3,5 miljoen hebben we gekeken naar de finale van K2 zoekt K3. Ik heb het niet live kunnen zien. Ik zat op verjaardag, en dan haal je het niet in je hoofd om TV te gaan zitten kijken. Je kunt natuurlijk afbellen met de smoes dat je ineens ziek bent geworden, maar dat is niet geheel geloofwaardig als je de volgende dag weer gewoon op straat loopt.
Het is een goede oppepper voor Studio 100 om K3, wat uiteindelijk toch het meest succesvolle product is, door te laten gaan. Zeker, de verkiezing K2 zoekt K3 heeft geen windeieren gelegd, iedereen wordt met de neus op de feiten gedrukt dat de groep nog bestaat. Vooral het betrekken van het publiek bij de keuze van de nieuwe dame, hoewel men het nog steeds over meisje heeft, was een gouden greep.
Studio 100 bewijst hiermee dat als je een familiesfeer kunt bouwen, er best geld te verdienen is. En hoe lang is het geleden dat Gert Verhulst met Danni Verbiest voor het eerst op tv was te zien met Samson en Gert?
En dan de finale van K2 zoekt K3. Daar moesten Josina (Josje) Huisman, Madelon van der Poel en Tamara(Noa) Opdebeeck het tegen elkaar opnemen. Nu heb ik Noa in het verleden al eens zien optreden met een totaal ander genre dan wat ze bij K3 voorgeschoteld zou krijgen. Afgelopen zaterdag is ze alweer gesignaleerd in haar normale outfit, en we zullen nog wel van haar horen. Madelon heeft al diverse keren in musicals opgetreden, dus zij zit ook niet brodeloos thuis.
En dan Josje. Die zit in Amsterdam nog op een musicalopleiding. De hamvraag is of ze deze nog zal af kunnen maken. Deze domineesdochter uit Meppel stond, als jongste kandidaat, al bij de eerste auditie meteen in de belangstelling. Logisch, de dame heeft bij Lucia Marthas leren dansen. Het enige probleem was de, zoals de Vlamingen het noemen, Noord-Nederlandse tongval. Het is wel grappig om haar nu met een zacht G en zonder rollende R te horen zingen.
Ik begin mij nu alleen af te vragen hoe lang K3 nog een "kleutergroep" zal blijven. Als je stratenmakers in Amsterdam al "Ma Masé" hoort fluiten, verwacht ik eigenlijk dat een bredere doelgroep aangeboord gaat worden.
En wat betreft de naam mag het toch geen probleem zijn? Je kunt gewoon K3 houden, maar je kunt ook de oplossing kiezen die Studio 100 in Duitsland heeft toegepast. Het K3-kopie daar heet Wir3. Wat te denken om deze naam te vertalen naar Wij3?
En het leven van Josje? Ik denk dat ze blij zal zijn als ze de eerste keer weer in haar eigen bed ligt. Dan pas zal ze zich gaan realiseren in welk leven ze is terecht gekomen. En dan hoop ik toch voor haar dat de mensen om haar heen zich normaal zullen gedragen. Helaas zal het wel zo zijn dat de pers haar voorlopig zal achtervolgen. Iedere stap die ze vanaf heden zal doen, wordt ergens gepubliceerd.

Geen opmerkingen: