vrijdag 25 december 2009

En toen kwam de dooi.

Allereerst iedereen een prettige Kerst toegewenst.
De afgelopen dagen werd het meer en meer zeker, dit jaar hebben we een witte Kerst. Het klopt inderdaad. Alleen wel een witte Kerst met hindernissen. De feiten kort op een rij. Voor Kerstavond gold een negatief reisadvies. Voor Nederlanders alleen lastig, voor Belgen een ramp. Zij vieren de Kerstavond vaak met een gezamenlijk diner met de familie, om daarna met z'n allen naar de nachtmis te gaan.
Dat een nachtmis ook niet helemaal vlekkeloos hoeft te verlopen, heeft de Paus gemerkt. De mis was, vanwege zijn hoge leeftijd, met twee uur vervroegd. Vervolgens werd hij door één van zijn volgelingen tegen de grond gewerkt. Geschrokken heeft hij de mis gedaan.
Vannacht kwam dan de regen over Noord-Holland, en teistert ons nu nog. Sneeuw vind ik niet erg, en regen ook niet, maar een menging geeft zo'n troep. Het was vooral een leuk gezicht om de gezichten te zien van de baasjes die door hun hond uitgelaten werden. Die stonden echt op onweer.
Ik ben in ieder geval weer bij mijn vriendin geraakt, hoewel het wat geglibber gepaard ging.
Nu maar hopen dat het morgen wat beter weer is. Dan staat er shoppen in Antwerpen op het programma. Ik moet morgen voor het werk die kant op, en dan blijven we er lekker hangen. Vooral buiten het centrum zitten, voor ons, leuke winkels. Het grote voordeel van Antwerpen is het openbaar vervoer dat én frequent rijdt én slechts tachtig cent per rit kost op een tienrittenkaart. Je bent aan brandstof en parkeergeld meer kwijt.
Groetjes,
Robert.

Geen opmerkingen: