donderdag 10 december 2009

Regeringscrisis?

Het moet gek lopen, wil deze regering het tot het eind gaan redden. De druk op Nederland om in Afghanistan te blijven is dusdanig groot, dat men zich in de gekste bochten moet gaan wringen om er onderuit te komen, en terecht. De Nederlandse mentaliteit heeft in het buitenland aanzien gekregen. Het zijn toch iedere keer die stomme Nederlanders die binnen de kortste keren contact hebben met de lokale bevolking. Er zijn zelfs vriendschappen uit ontstaan. Waarschijnlijk komt dit door onze handelsgeest, als je je aanpast aan de lokale bevolking, verkoop je het meest.

Natuurlijk, er zijn Nederlanders gesneuveld, en dat is ook heel erg. Alleen als je nu terugtrekt, zul je zien dat alles wat opgebouwd is, in no-time weer weg zal vallen, en deze offers dus voor niets geweest zijn. Ga jij dat de nabestaanden van de gesneuvelden uitleggen?

En hier komt het probleem aan. Bij het aantreden van dit kabinet, hebben de PVDA en de Christenunie bezworen dat de militairen volgend jaar terug zullen zijn. Iets in mij zegt mij dat dit niet het geval zal gaan zijn, en dat niet de militairen, maar de regering zich terug gaat trekken.

Geen opmerkingen: