vrijdag 10 oktober 2008

Actueel

Afgelopen week hebben we voor het eerst als gewone burgers de resultaten gezien van de kredietcrisis, het spaarfonds Icesave viel om. Wouter Bos en de zijnen hebben al toegezegd naar het Ijslandse ministerie van Financiën te gaan, en zich daar bij de voordeur te melden. Mijn inschatting is, dat hij niet meer zal krijgen dan een accordeon en een pet, en dat hij vriendelijk wordt verzocht daarmee het geld bij elkaar te halen. Ter illustratie, de bankenschuld is het tienvoudige van het bezit van IJsland.
De Noord-zuidlijn heeft afgelopen week meerdere malen een verzakking veroorzaakt op de kruising Prins Hendrikkade- Damrak. Omdat het toch steeds mis gaat, gaat het GVB de Damraklijnen op maandag, dinsdag en woensdag aanstaande tussen 9 en 16 uur omleiden, zodat de damwand rustig geslagen kan worden. Inmiddels is er alweer een referendumcommissie opgericht, om de verdere bouw van de lijn te verijdelen.
Gisteren had het GVB nog een tegenslag te verwerken. Op het eindpunt Handelsplein van lijn 5 was een tram in de wisselstraat ontspoort, waardoor er geen tramverkeer mogelijk was van en naar Amstelveen. Resultaat, stampvolle sneltrams.
Voor de nieuwsgierigen onder u. Aankomend weekeinde zal ik behoorlijk reislustig zijn. Zaterdag ben ik in België te vinden, zondag ben ik toeschouwer bij de 4 mijl van Groningen. Inderdaad, er is nog meer in het leven dan het trammuseum.
Groetjes,
Robert.

Geen opmerkingen: